Όροι Χρήσης

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ


Το kalkito.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης προϊόντων μέσω του διαδικτύου, επέκταση της δραστηριότητας του καταστήματος kalkito που έχει έδρα τον Πειραιά, στην οδό Αλκιβιάδου 153 και ανήκει μαζί με το υποκατάστημα του, στην οδό Αγ. Αλεξάνδρου 9, Παλαιό Φάληρο, στην Ευθαλία Χαλδαίου.
Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευθείτε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, αφού η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα kalkito.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεσή σας με τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτές.                                   


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΩΝ


Το kalkito.gr  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών. Οι επισκέπτες/χρήστες φέρουν την ευθύνη να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις στους παρόντες όρους χρήσης. Η χρήση του kalkito.gr μετά την ως άνω αναφερόμενη τροποποίηση λογίζεται ως αποδοχή των όρων χρήσης και τυχόν τροποποιήσεων τους.


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΠΡΟΙΟΝΤΑ


To kalkito.gr δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.


Λαμβάνουμε  κάθε δυνατό μέτρο ώστε να εξασφαλίσουμε όλες οι περιγραφές και οι τιμές των προϊόντων που εμφανίζονται στον ιστότοπο να είναι σωστές.


Παρόλα αυτά δεν μπορούν να αποκλεισθούν περιπτώσεις λαθών σε τιμές και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά προϊόντων και δεν μπορεί να εξασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση / αναγραφή της τιμής ενός προϊόντος. Για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αγορών σας καλούμε εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του, πριν προχωρήστε στην παραγγελία του να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Η αναπαραγωγή  χρώματος & οι μεμονωμένες ρυθμίσεις χρώματος/φωτεινότητας της οθόνης σας μπορούν να δημιουργήσουν μικρές παραλλαγές όσον αφορά τα χρώματα των προϊόντων.


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ


Όλο το περιεχόμενο του kalkito.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, των παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου, εκτός των ρητά αναφερομένων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών του kalkito.gr  και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών.


Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο, η αντιγραφή, διανομή, τροποποίηση, αλλοίωση, μεταγλώττιση, διαμόρφωση, αναπαραγωγή, μεταβίβαση, πώληση, αναδημοσίευση, αποστολή δεδομένων σε άλλο υπολογιστή (upload), οποιασδήποτε πληροφορίας που παρέχεται στο δικτυακό αυτό τόπο, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής τους στο Διαδίκτυο ή της διάθεσης των πληροφοριών στο Διαδίκτυο με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της Ευθαλίας Χαλδαίου.


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΕΛΑΤΗ

Τα προσωπικά σας στοιχεία, που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη και την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του επωνύμου σας, του τηλεφωνικού αριθμού σας, της ταχυδρομικής και ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης, υποβάλλονται από εσάς εθελούσια και εγγυάστε για την αλήθεια και την ορθότητα αυτών.
Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (e-mail) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password), οι οποίοι, κάθε φορά που τους καταχωρείτε, σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία.                                                                        Το kalkito.grσε καμία περίπτωση δεν δημοσιοποιεί , γνωστοποιεί, συλλέγει ή διαθέτει σε τρίτους, διαδικτυακά ή άλλως,  προσωπικά δεδομένα των μελών/επισκεπτών του διαδικτυακού του τόπου. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και φέρετε την αποκλειστική ευθύνη για την διατήρηση της μυστικότητας και απόκρυψής τους από τρίτα μέρη
(βλ. και «Ασφάλεια Συναλλαγών»).

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ


Εάν επιθυμείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.  Μόλις ακυρώσετε τον λογαριασμό σας δεν θα είστε σε θέση πλέον να πραγματοποιείτε on-line αγορές ή να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκ νέου λογαριασμό, με  την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εντούτοις οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό παραγγελιών σας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες.


ΕNHMEΡΩΤΙΚΑ E-MAIL (newsletters)


Το kalkito.gr  ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email.
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά newsletters ή επιθυμείτε να διαγραφείτε συνολικά από το σύστημα αποστολής νέων του kalkito.gr, μπορείτε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά, μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


To kalkito.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.


Το ηλεκτρονικό κατάστημα kalkito.gr  δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.


Το kalkito.gr  δεν ευθύνεται έναντι των πελατών/χρηστών του για ζημίες που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους, εκτός των περιπτώσεων που εμπίπτουν στις «Επιστροφές Προϊόντων».


Το kalkito.gr επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Το kalkito.gr εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας κάποιων προϊόντων του.
Σε κάθε περίπτωση το kalkito.gr  διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε να διακόψει προσωρινά ή οριστικά τη λειτουργία ολόκληρου ή τμήματός του για λόγους συντήρησης ή αναβάθμισης ή για οποιονδήποτε λόγο.

Το kalkito.gr  δεν πραγματοποιεί πωλήσεις σε ανηλίκους. Αν είστε κάτω των 18 ετών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το kalkito.gr  μόνο με την συνδρομή/έγκριση κάποιου γονέα ή/και κηδεμόνα.ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ


Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του kalkito.gr διέπονται από το ισχύον κάθε φορά δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το εμπόριο και ειδικότερα το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο 2251/1994  περί  Προστασίας των Καταναλωτών, όπως αυτός ισχύει κωδικοποιημένος με όλες τις τροποποιήσεις του. Αρμόδια για την επίλυση της όποιας διαφοράς ορίζονται τα Δικαστήρια Πειραιώς.